Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ψωμί για τοστ
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αβγό
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
Για τη γαρνιτούρα
- 600 γρ. ρύζι κίτρινο, με πιπεριές
- 100 γρ. νερό, βραστό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα μπιφτέκια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά για να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μείγμα των λαχανικών, τον δυόσμο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το αυγό, τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη γαρνιτούρα
- Τοποθετούμε ένα γουοκ σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το βραστό νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με το ρύζι, το γιαούρτι, θυμάρι και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ