Συστατικά
- 200 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. χαλβάς με ταχίνι, βανίλιας
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τη μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε τον χαλβά τον οποίο έχουμε σπάσει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
- Αφαιρούμε από τον κάδο το ζυμάρι και το τυλίγουμε καλά με μια μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Θέλουμε το κάθε μπαλάκι να είναι περίπου 30 γρ.
- Τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πλατύνουν.
- Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
- Διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι και 1 εβδομάδα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ