Συστατικά
Για τα muffins
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αβγά, μεσαία
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βρόμη, τριμμένη
1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. κάστανα, βρασμένα
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για την κρέμα κάστανο
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κας-κας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα muffins
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρόμη, τη σόδα, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι, τα κάστανα κομμένα σε κομμάτια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε φόρμα για muffin με 12 θέσεις που έχουμε βάλει ειδικά χαρτάκια για cupcakes.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα κάστανο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα κάστανα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη κορνέ και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στολίζουμε τα muffin με την κρέμα κάστανο και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και τα κας κας.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ