Συστατικά
- 2 αβγά, μέτρια
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 18 μύδια, μαγειρεμένα, που έχουν περισσέψει
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κολοκυθάκια
- 1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. βούτυρο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό.
- Ψιλοκόβουμε τα μαγειρεμένα μύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, τρίβουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα μύδια, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κολλώδες μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε δύο κουταλιές από το μείγμα. Αφήνουμε για 2 λεπτά να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη φριτάτα από το τηγάνι και τη βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε τη φριτάτα με μαγιονέζα και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο άνηθο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ