Συστατικά
- 200 γρ. νουντλς
- 450 γρ. μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 10 γρ. τζίντζερ
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. γαρίδες, Νο1, καθαρισμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 πιπεριά τσίλι
- 60 γρ. σάλτσα hoisin
- 10 γρ. σάλτσα σόγιας
- 100 γρ. νερό
- 10 γρ. σησαμέλαιο
Για το σερβίρισμα
- κόλιανδρο, φρέσκο
- σουσάμι, μαύρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ και γεμίζουμε με καυτό νερό μέχρι να καλυφθούν. Αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βάζουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τζίντζερ και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βάζουμε τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη σοτάρουμε και προσθέτουμε την hoisin sauce, τη σόγια sauce και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα noodles, το νερό και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και μαύρο σουσάμι.
=======================================================
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
=======================================================