Συστατικά
600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
αλάτι
πιπέρι
60 γρ. βρόμη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα
2 αβγά
80 γρ. πάνκο
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι στραγγιστό
κόλιανδρο
λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα ρεβίθια και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τα ρεβίθια και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και χτυπάμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε το πάνκο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Πλάθουμε σε μικρά nuggets και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας για να δέσουν.
Μεταφέρουμε διαδοχικά από τα αβγά και το πάνκο και μεταφέρουμε στο καυτό λάδι σε δόσεις. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με γιαούρτι, κόλιανδρο και λεμόνι.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ