Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό
- 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλ. γάλα φρέσκο
- 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά
- Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά
- Βράζουμε για 10 λεπτά.
- Για τη μπεσαμέλ για παστίτσιο στο τηγάνι, διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό το παστίτσιο συνταγή στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι.
- Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί και να μαστιχώσει μέσα στο τηγάνι μας.
- Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί τραγανιστή.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ