Συστατικά
- 400 γρ. πένες, ολικής άλεσης
- 500 γρ. γαρίδες, Νο1
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. εστραγκόν
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50-80 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρόκα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τις πένες και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 1- 1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, το εστραγκόν και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σουρώνουμε τις πένες, τις μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αν σφίξει πολύ η σάλτσα τότε αραιώνουμε με λίγο νερό που έβραζαν οι πένες.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε το σκόρδο, βάζουμε τις γαρίδες και σερβίρουμε με παρμεζάνα, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρόκα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ