Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4’-5’.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5’-6’ λεπτά να πιεί τα υγρά του.
- Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
- Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση.
- Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.
- Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά. Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.
- Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.
- Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
- Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20’-25’ να ροδίσουν καλά.
- Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.
- Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ