Συστατικά
Για τη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. αρνί, ψημένο ή όποιο κρέας έχει περισσέψει
- 250 γρ. κέτσαπ
- 250 γρ. mix τυριών
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Για τη σύνθεση
- 1020 γρ. πίτες χορταρικών
- 260 γρ. μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε το αρνί ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, το τυρί, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις πίτες στη μέση και μοιράζουμε τα 200 γρ. από το τυρί.
- Μοιράζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε χωνάκι.
- Μεταφέρουμε τα μισά χωνάκια σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο για να σχηματίσουμε έναν κύκλο με κενό στο κέντρο τους.
- Πασπαλίζουμε με 30 γρ. τυρί και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα χωνάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που το έχουμε κάνει μπάλα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ένα μπολ με το γιαούρτι. Απλώνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ