Συστατικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 350 γρ. φέτα
- πιπέρι
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- πετιμέζι
- δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά να καραμελώσουν. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, τον δυόσμο και το θυμάρι ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τη ζύμη μας σε 4 κομμάτια.
- Με τη βοήθεια αλευριού ανοίγουμε το ένα κομμάτι με έναν πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε τη ζύμη με ένα κουπ πατ 12 εκ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.
- Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα κομμάτια της ζύμης, αλείφουμε περιμετρικά με νερό και κλείνουμε σαν τυροπιτάκια. Πιέζουμε την ένωση για να κολλήσουν καλά και πιέζουμε με ένα πιρούνι.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα μέσα στο τηγάνι γιατί συνεχίζουν και παίρνουν χρώμα εκτός τηγανιού.
- Σερβίρουμε με πετιμέζι και δυόσμο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ