Συστατικά
- 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 φύλλα κρούστας για γλυκά
Για τη γέμιση
- 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
Για την αρωματική ζάχαρη
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζάχαρη
- Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ πιάτο τη ζάχαρη με την κανέλα με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα πουράκια
- Παίρνουμε κομμάτια αλουμινόχαρτο και με τη βοήθεια του κάτω μέρους μιας ξύλινης κουτάλας σχηματίζουμε μικρούς κυλίνδρους μήκους 7-8 εκ.
- Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και με τη βοήθεια ενός πινέλου πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το βούτυρο, προσέχοντας να μην ακουμπάει το πινέλο το φύλλο. Ακριβώς από πάνω τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζουμε και αυτό με βούτυρο.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα φύλλα στα 12. Στο κάτω μέρος του κάθε φύλλου βάζουμε τον κύλινδρο που έχουμε φτιάξει και αρχίζουμε και τυλίγουμε το φύλλο. Αυτό το κάνουμε ώστε να μπορούν να πάρουν σχήμα τα πουράκια και να τα γεμίσουμε εύκολα αργότερα. Πασπαλίζουμε πάλι τα πουράκια με βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη ώστε να πάει παντού.
- Τοποθετούμε τα πουράκια σε ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 9-10 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και αφαιρούμε από μέσα τους τα αλουμινόχαρτα.
- Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα άλλα 2 φύλλα.
- Παράλληλα μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την πραλίνα με τα θρυμματισμένα καρύδια. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Αφού έχουν κρυώσει τα πουράκια και έχουμε αφαιρέσει τα αλουμινόχαρτα, βάζουμε τη μύτη του κορνέ μέσα σε κάθε ένα πουράκι και το γεμίζουμε καλά.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ