Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
- 400 γρ. ψωμί
- 200 γρ. ζαμπόν
- 5 αβγά, μέτρια
- 500 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά μαζί με το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το υπόλοιπο ζαμπόν, και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ