Συστατικά
2 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 πατάτες, μεσαίες
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
100 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. νερό
2 λαβράκια, φιλεταρισμένα (700 γρ. το κάθε ένα)
Για το σερβίρισμα
1 κ.γ. ελαιόλαδο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον γλυκάνισο, τον κόλιανδρο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
Βάζουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Χαράσσουμε την πέτσα του ψαριού σε 3-4 σημεία και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα ψάρια στην κατσαρόλα με την πέτσα προς τα πάνω, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά.
Σερβίρουμε με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ