ΥΛΙΚΑ
2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος
¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
αλάτι
3/4 φλ. τσ. κουσκούς ολικής
¼ φλ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ φλ. τσ. φέτα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
2 | Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε τις μελιτζάνες, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και απλώνουμε με το μίγμα τις μελιτζάνες. Αλατίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. |
3 | Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 1 φλ. τσαγιού νερό, προσθέτουμε το κουσκούς, βάζουμε το καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και αλατίζουμε. |
4 | Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους, αφήνοντας όμως λίγη, 1 εκ. περίπου. Κόβουμε σε κομματάκια τη σάρκα τους και τη ρίχνουμε στο κουσκούς μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατίζουμε. |
5 | Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και προθερμαίνουμε. Βάζουμε το μίγμα του κουσκούς στις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε για 1-1/2 λεπτό. |
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ