Συστατικά
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες
- 250 γρ. νερό
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κοφτή μέλι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
Για τις σουπιές
- 500 γρ. σούπιες, καθαρισμένες
- 1 κ.γ. νοστιμιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- λεμόνι, σε φέτες
- μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις πατάτες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Για τις σουπιές
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Απλώνουμε τις σουπιές στον πάγκο εργασίας μας και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι χιαστί στην εσωτερική επιφάνεια.
- Κόβουμε και τα πλοκάμια και σε μικρά κομμάτια και απλώνουμε τη νοστιμιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις σουπιές σε δόσεις στο καυτό τηγάνι με το σημείο που χαράξαμε τις σουπιές και ψήνουμε 1-2 συνολικά την κάθε δόση.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, μαϊντανό, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ