Συστατικά
- 500 γρ. σπανάκι
- ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα των λαχανικών
- 100 γρ. παξιμάδια, ολικής
- 2 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλ. ρίγανη, φρέσκια
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- ξίδι βαλσάμικο
- 300 γρ. ρεβίθια, ξερά, μουλιασμένα όλη νύχτα και βρασμένα μετά μέχρι να είναι μαλακά
- 2 κοτόπουλο, φιλέτα σωτέ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα του κοτόπουλου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε καλά.
- Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια τους.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) σοτάρουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε τα φύλλα κομμένα στα 2, το κύμινο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Χτυπάμε το σκόρδο, τα παξιμάδια και τη ρίγανη στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα αλλά όχι σκόνη.
- Τέλος, ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά και τα ρεβίθια, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν λίγο τα ρεβίθια.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. βαλσάμικο.
- Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε 2 φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα αλλά να μην στεγνώσουν.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σοτέ κοτόπουλο και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τα παξιμάδια.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ