Συστατικά
- 1 μελιτζάνα
- 400-500 γρ. ντοματίνια
- 3 σκ. σκόρδο
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 500 γρ. ριγκατόνι
- φύλλα δυόσμου
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια, τη μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια, τις 2 σκελίδες σκόρδο, τις 3 κουταλιές λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Απλώνουμε τα λαχανικά πάνω σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθώς ψήνονται τα λαχανικά βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε και αυτό για 4 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και κρατάμε σε ένα μπολάκι.
- Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
- Όταν βράσει βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 11-12 λεπτά. Σουρώνουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό.
- Έχουν ψηθεί πια τα λαχανικά μας και τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ την μια σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα του δυόσμου και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα μισά λαχανικά και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε και όσο μέλι θέλουμε για να φύγει η πίκρα που μπορεί να έχει η μελιτζάνα και το ξινό από τα τοματίνια.
- Αυτόν τον πουρέ προσθέτουμε στα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και αν χρειάζεται αραίωμα προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει.
- Σερβίρουμε με παρμεζάνα και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Tip
Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση βάζουμε όλα τα λαχανικά μας και τα κάνουμε πουρέ. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και επιπλέον μελιτζάνα ή ντοματίνια ανάλογα τη γεύση μας.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ