Συστατικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 στικ σέλερι
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 250 γρ. κρασί λευκό
- 2 κ.σ. κοφτές ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
- 1000-1200 γρ. νερό
- 300 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. blue cheese
- 1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 10 γρ. βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε θυμάρι και σοτάρουμε να καραμελώσουν.
- Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, 100 γρ. από το νερό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 900 γρ. νερό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να βράσει το ρύζι, για 10-15 λεπτά.
- Βάζουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε. Αν σφίξει πολύ το μείγμα προσθέτουμε 100-200 γρ. νερό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με blue cheese, τον κολοκυθόσπορο, θυμάρι και βούτυρο σε κομμάτια.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα