Συστατικά
- 4 κρεμμύδια
- 1 κολοκύθα
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο, +1 κ.σ. για το χαλούμι
- 1 λίτρο νερό
- 200 γρ. κινόα
- 1 κύβο λαχανικών
- 500 γρ. χαλούμι
- 4 παντζάρια, βρασμένα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Για τη βινεγκρέτ
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2-3 εκ.
- Σε ένα ταψί 30×40εκ βάζουμε την σκελίδα σκόρδου ολόκληρη, το κρεμμύδι, την κολοκύθα και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Πλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό και σουρώνουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει.
- Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε την κινόα, τον κύβο λαχανικών και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Σουρώνουμε και μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η κολοκύθα με τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο μπολ με την κινόα.
- Κρατάμε το σκόρδο χωριστά για τη βινεγκρέτ.
- Κόβουμε το παντζάρι σε φέτες κυδωνάτες και το βάζουμε και αυτό στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη βινεγκρέτ
- Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μούλτι.
- Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Κόβουμε το κάθε χαλούμι σε 6 φέτες. Βάζουμε τις φέτες με την 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο παντού.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με ραβδώσεις
- Ρίχνουμε τις φέτες του χαλουμιού στο τηγάνι και αφήνουμε για 2 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στο μπολ με τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε και τις φέτες του χαλουμιού από πάνω.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ