Συστατικά
- 500 γρ. σκιουφιχτά
- 300 γρ. πανσέτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 700 γρ. βασιλομανίταρα (πορτσίνι)
- 10 φύλλα φασκόμηλου
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 6 αβγά, μέτρια
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- 200 γρ. γραβιέρα, πικάντικη, τριμμένη
- πιπέρι
- αλάτι, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα, τριμμένη
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα σκιουφιχτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Κρατάμε μια κούπα από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και κόβουμε σε φέτες τα βασιλομανίταρα.
- Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα την πανσέτα και, αφού βγάλει το λίπος της, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τα φύλλα φασκόμηλου.
- Προσθέτουμε το φασκόμηλο, το κρασί, ανακατεύουμε, και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τα αβγά με τα τυριά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας καλά. Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.
- Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, δοκιμάζουμε, και –αν χρειάζεται– ρίχνουμε λίγο αλάτι.
- Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη γραβιέρα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ