Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 φινόκιο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 κιλό σολομό, φιλέτο με δέρμα
Για τη σάλσα
- 1 μάνγκο
- 1 αβοκάντο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- 1 πιπεριά τσίλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Κόβουμε το φινόκιο σε τέσσερα κομμάτια, αφαιρούμε το κεντρικό κοτσάνι και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο καυτό τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο για να καπνιστούν για 1-2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο χοντροκομμένο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το μέλι, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον σολομό στο ταψί πάνω από τα λαχανικά με το δέρμα από την κάτω πλευρά.
- Περιχύνουμε με το γλάσο από το τηγάνι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Για τη σάλτσα
- Καθαρίζουμε το μάνγκο και το αβοκάντο και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο σε κομμάτια, το τσίλι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τον σολομό με τα λαχανικά, τη σάλσα, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ