Για τη σούπα καλαμποκιού γνωστή σαν corn chowder,
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε αντικολητική κατσαρόλα μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε το βούτυρο με το λάδι και μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 4-5′ να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με κουτάλα για 1′.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, το καλαμπόκι, την γλυκοπατάτα, το θυμάρι και την πάπρικα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′.
- Βάζουμε την μισή σούπα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
- Την προσθέτουμε ξανά στην σούπα καλαμποκιού.
- Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε σε μπολ με λίγο γιαούρτι ή λίγη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα.
- Ισομοιράζουμε τα κομματάκια μπέικον στα μπολ με τη σούπα καλαμποκιού.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ