Συστατικά
- 300 γρ. πατάτες
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 600 γρ. παντζάρια
- 1 σκ. σκόρδο
- 20 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κύβους λαχανικών
- 1800 γρ. νερό
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τον σολομό
- 1 κιλό σολομό, φιλέτο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- κρέμα γάλακτος 35%
- ρίγανη
- δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τα καρότα και το κρεμμύδι σε τρία μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
- Κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και καπνιστή γεύση.
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και μεταφέρουμε μέσα όλα τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κάρδαμο τριμμένα, το ελαιόλαδο, τους κύβους, το νερό και το θυμάρι.
- Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή.
Για τον σολομό
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τον σολομό σε μερίδες και χαράσσουμε σε 4-5 σημεία από την πλευρά του δέρματος.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι από την πλευρά του δέρματος.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τη σούπα με τον σολομό, κρέμα γάλακτος, ρίγανη και δυόσμο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ