Συστατικά
Για το σολομό
- 700 γρ. σολομό, φιλέτο κομμένο σε κύβους 2 εκ.
- 2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές φέτες και χωρίς κουκούτσια
Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 1/2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι σετσουάν
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο πλάι αφού τη μοιράσουμε σε δύο μπολ.
- Παράλληλα βάζουμε τα 16 καλαμάκια σε νερό –ή ακόμα καλύτερα σε λευκό κρασί– και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Μπορούμε, εάν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες.
- Περνάμε τα κομμάτια του σολομού εναλλάξ με τις φέτες λεμονιού στα καλαμάκια. Χρησιμοποιούμε 2 καλαμάκια για κάθε σουβλάκι για να μπορούμε να τα γυρνάμε πιο εύκολα.
- Τα λεμόνια, καλό θα είναι να τα στρίβουμε για να ψήνονται καλύτερα και να μην πιάνουν χώρο.
- Ανάβουμε το γκριλ και λαδώνουμε τις σχάρες με λίγο λάδι.
- Όταν κάψει καλά βάζουμε τα σουβλάκια και τα αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα από το ένα μπολ.
- Τα γυρνάμε ανάποδα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
- Αλείφουμε ξανά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τη μαρινάδα που έχουμε στο δεύτερο μπολ και λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ