Συστατικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. νερό
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα μπούκοβο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με το ηλιέλαιο, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Βάζουμε τις φέτες από το στήθος σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τις φέτες του κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τις φέτες του κοτόπουλου από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το νερό και την παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τις φέτες του κοτόπουλου, τα σπαγγέτι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ