Υλικά
Για το σπανακο-πλιγούρι
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 60-80 γρ. φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
- 40 γρ. άνηθο
- 10 φυλλαράκια φρ. δυόσμο (ψιλοκομμένα)
- 200 γρ. ντομάτα (τριμμένη)
- 20 γρ. πελτέ
- 120 γρ. πλιγούρι
- 360 γρ. ζωμό λαχανικών
Για το γαρνίρισμα
- Γιαούρτι (προεραιτικά)
- Μυρωδικά
- Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι το πράσο και το σκόρδο περίπου για 3’.
- Ρίχνουμε σταδιακά το σπανάκι (χοντροκομμένο) ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
- Βάζουμε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, τον μισό άνηθο, το πλιγούρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σε χαμηλή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη βράζουμε για 20’ και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρ. κρεμμύδια, φρέσκο θυμάρι, δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε και βάζουμε στο κέντρο μία μεγάλη κτσ γιαούρτι και πασπαλίζουμε με φρ. μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ