Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. κάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 20 γρ. τζίντζερ, προαιρετικά
- 2 κιλά φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πατάτα
Για το σερβίρισμα
- 500 γρ. πατάτες, βρασμένες
- πίτες για σουβλάκι ψημένες
- ντομάτα
- κρεμμύδι
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, τη ρίγανη, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το τζίντζερ τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τον μπάτη για να μαλακώσει και να γίνει πολύ λεπτό.
- Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους. Μπορούμε να καλύψουμε το μπολ με μεμβράνη και να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Κόβουμε την πατάτα στη μέση και περνάμε ειδικά καλαμάκια για σουβλάκια μέσα από την πατάτα. Ακουμπάμε την κομμένη επιφάνεια της πατάτας σε ένα ταψί ώστε να δημιουργήσουμε μια «σούβλα».
- Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα από τα καλαμάκια. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω από το κοτόπουλο.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30-40 λεπτά για να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Κόβουμε περιμετρικά τον γύρο και μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο για να γίνει τραγανό το σημείο που κόψαμε.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τα βάζουμε σε φριτέζα. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε αλάτι.
- Απλώνουμε τον γύρο σε πιατέλα και σερβίρουμε με τις πατάτες, τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε φέτες και τις πίτες κομμένες.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ