Συστατικά
Για τη γέμιση
- 50 γρ. φιστίκια, αλατισμένα
- 150 γρ. μπισκότα
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 340 γρ. κουβερτούρα καραμέλα
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
- 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. σάλτσα καραμέλας
- 100 γρ. κουβερτούρα καραμέλα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα γουδί βάζουμε τα φιστίκια και τα σπάμε. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο γουδί βάζουμε τα μπισκότα και τα σπάμε. Τα μεταφέρουμε στο ίδιο μπολ με τα φιστίκια.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το αβγό, τη βανίλια, αλάτι, την μια κουβερτούρα σε κομμάτια και την άλλη ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε 3 φύλλα στην επιφάνεια εργασίας μας. Φροντίζουμε να εφάπτονται από τη μεγάλη πλευρά και να καλύπτει το ένα το άλλο περίπου 4-5 εκ.
- Ραντίζουμε με το ¼ από το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το ¼ από τη ζάχαρη και καλύπτουμε με άλλα τρία φύλλα. Ραντίζουμε με βούτυρο, ζάχαρη και καλύπτουμε με τα τελευταία τρία φύλλα. Συνολικά θα χρειαστούμε 9 φύλλα.
- Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Δεν θέλουμε να τυλίξουμε σφιχτά για να μην σπάσει το φύλλο.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε στη σάλτσα καραμέλας, την κουβερτούρα λιωμένη και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ