Συστατικά
- 100 γρ. ρεβίθια
- 100 γρ. πλιγούρι
- 200 γρ. νερό, βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μαϊντανό
- 25 γρ. δυόσμο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 30-40 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 30 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα ρεβίθια και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ