Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 αβγό
- 100 γρ. αρακά, κτψ
- 200 γρ. ρύζι καρολίνα, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- πιπέρι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σπάμε προσεκτικά το αβγό μέσα στο γουόκ και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί, για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον αρακά, το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα, για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη σόγια σος, προσθέτουμε το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ