Συστατικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. μάνγκο
- 40 γρ. ρούμι
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για την κρέμα
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 160 γρ. κρέμα καρύδας
- ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
- 30 γρ. ρούμι
- 75 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. μάνγκο
- 200 γρ. σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
- φράουλες
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Κόβουμε το μάνγκο σε μικρά κυβάκια και βάζουμε τα 200 γρ. σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το ρούμι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, τον δυόσμο και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, βάζουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα καρύδας, το ξύσμα από το λάιμ, το ρούμι, την άχνη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε το υπόλοιπο μάνγκο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά της ζάχαρης στο σιρόπι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα και τα κομμάτια από το μάνγκο.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, φράουλες και φύλλα δυόσμου.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ