Σε μια επιφάνεια κοπής κόβουμε το μπακαλιάρο σε λεπτές λωρίδες σαν ‘στικς’ και αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε 3 μπολ και στο πρώτο αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη πάπρικα, στο δεύτερο σπάμε και χτυπάμε τα αυγά και στο τρίτο προσθέτουμε τη φρυγανιά.
Ξεκινάμε τη διαδικασία του παναρίσματος. Πρώτα στο αλεύρι με τα μπαχαρικά, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
ΕΠΙΛΟΓΗ 1: ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
Μεταφέρουμε το παναρισμένο ψάρι σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 8 – 12 λεπτά ή έως ότου είναι μαγειρεμένο εντελώς.
ΕΠΙΛΟΓΗ 2: ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΣΕ ΛΑΔΙ
Γεμίζουμε μια μεσαία-μεγάλη κατσαρόλα μέχρι τη μέση με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε στους 180 βαθμούς (ρυθμίζουμε τη κουζίνα μας στο 5-6 με κλίμακα το 9).
Με προσοχή προσθέτουμε το παναρισμένο ψάρι και τηγανίζουμε για 3 – 4 λεπτά ή έως ότου είναι μαγειρεμένο εντελώς ανάλογα με το μέγεθός του.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΡΤΑΡ
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.