Συστατικά
- 160 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 15 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. ρούμι
Για το πασπάλισμα
- 50 γρ. κακάο
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. φουντούκια, σπασμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός τεράγωνου ταψιού 20 εκ.
- Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και το αλάτι.
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με το ρούμι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις κουβερτούρες.
- Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσουν θερμοκρασία οι κουβερτούρες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς.
- Αδειάζουμε τη γκανάς στο ταψί και χτυπάμε τον πάτο του στον πάγκο εργασίας ώστε να σπάσουν τυχόν φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες να σφίξει η γκανάς.
- Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο εργασίας.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη γκανάς σε κύβους 3 εκ.
- Πασπαλίζουμε τις τρούφες με κακάο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
- Σερβίρουμε με τα σπασμένα φουντούκια.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ