spot_img
10.6 C
Rafina
Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Vegan γιουβαρλάκια

Συστατικά

 

 

 

Για τα γιουβαρλάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • 50 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 200 γρ. ρύζι τύπου Αμερικής, βρασμένο
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι γ.ο.χ.
  • 800 γρ. ρόφημα καρύδας
  • 2 φύλλα δάφνης

Για τo vegan αβγολέμονο

  • 1 κ.γ. γεμάτο κορν φλάουρ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • μπούκοβο
  • άνηθο
  • λάιμ, σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα γιουβαρλάκια

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Τον υπόλοιπο άνηθο τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 15-20 λεπτά για να χάσουν όλη την υγρασία και πέσει ο όγκος τους.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε αυτό το σημείο η σύσταση του μείγματος θέλουμε να είναι σφιχτή σαν κιμάς.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την πάστα μανιταριών, το ξύσμα από τα λάιμ, τον υπόλοιπο άνηθο ψιλοκομμένο, το ψωμί, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και βάζουμε σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Πιέζουμε καλά τα κεφτεδάκια για να σφίξουν και να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρόφημα καρύδας, 2 φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Για το vegan αβγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ, τον χυμό από τα λάιμ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ιδανικά ανακινούμε την κατσαρόλα και δεν ανακατεύουμε με κουτάλα.
  • Αν θέλουμε τη σάλτσα μας πιο πηχτή τότε αραιώνουμε επιπλέον 1 κ.γ. κορν φλάουρ σε 30 γρ. νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε με μπούκοβο, άνηθο, φέτες από λάιμ και ελαιόλαδο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου – Από σήμερα ο κόσμος του εθελοντισμού γίνεται φτωχότερος –

Από σήμερα ο κόσμος του εθελοντισμού γίνεται φτωχότερος. Ένας...

Σοκ στο Πεταλίδι – Νεκρός σε ηλικία 38 ετών ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Διονυσόπουλος – rpn

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Πεταλιδίου...

Cucina & Cocktails στο Πικέρμι – αλλάζουμε χρόνο… με γεύση! C & C New year menu

Στο Πικέρμι υπάρχει ένα σημείο που ξέρει να κάνει...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 27/12 – rpn

Κριέ μου, με τη Σελήνη να εισέρχεται σήμερα Σάββατο...

ΝΕΑ

Cucina & Cocktails στο Πικέρμι – αλλάζουμε χρόνο… με γεύση! C & C New year menu

Στο Πικέρμι υπάρχει ένα σημείο που ξέρει να κάνει...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 27/12 – rpn

Κριέ μου, με τη Σελήνη να εισέρχεται σήμερα Σάββατο...

Ραφήνα: LIVE στην ”Καλή Καρδιά του Νικόλα” σήμερα Σάββατο 27 Δεκεμβρίου!

Στην “Καλή Καρδιά του Νικόλα” βραδιές γεμάτες κέφι, μουσική και...

Μάτι: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 31/12 στο Άρτιον… όπως πρέπει να κλείνει η χρονιά

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς 31/12 στο Άρτιον… όπως πρέπει να κλείνει...

RPN.GR