Συστατικά
Για τη σούπα
- 200 γρ. φακές κόκκινες
- 10 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους
- 1 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- 500 γρ. νερό, + έξτρα καυτό νερό, για τη σύνθεση της σούπας
- 1 κ.γ. αλάτι
Για το αρωματικό λάδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το τζίντζερ, το τσίλι, τον κουρκουμά, τα 500 γρ. νερό και το αλάτι.
- Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι φακές.
- Αφαιρούμε το τζίντζερ, το τσίλι από την κατσαρόλα, και πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Παράλληλα, φτιάχνουμε το αρωματικό λάδι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, το μπούκοβο, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Το μισό μείγμα το ρίχνουμε μέσα στις φακές μαζί με τον κόλιανδρο και αρκετό καυτό νερό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρουμε τη σύσταση της σούπας που θέλουμε.
- Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με το υπόλοιπο αρωματικό λάδι και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Tip
Με το αρωματικό λάδι μπορούμε επίσης να συνοδεύσουμε σούπες, σαλάτες, αλλά και ξεροψημένες φέτες ψωμιού.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ