Υλικά
- 1 κότα ελευθέρας βοσκής (τεμαχισμένη)
- 2 καρότα
- 1 μεγάλη πατάτα
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κτσ. τζίντζερ
- 1 πράσο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
- 1 κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κτγ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 κτγ. μπούκοβο
- 200 γρ. γλυκό τραχανά
- Σέλινο (2 λεπτά κοτσάνια με τα φυλλαράκια τους ψιλοκομμένα)
- Γιαούρτι
- Φρ. θυμάρι
- Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε την κότα σε νερό που την σκεπάζει καλά για 30 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. ( Για να μην στεγνώσει το κοτόπουλο το αφήνουμε να κρυώσει μαζί με τον ζωμό).
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το ξεψαχνίζουμε και αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Στην κατσαρόλα με τον ζωμό προσθέτουμε τα καρότα, την πατάτα, τις πιπεριές, το τζίντζερ. το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και το μπούκοβο και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά η μέχρι τα λαχανικά να είναι αρκετά μαλακά για να πολτοποιηθούνε.
- Αφαιρούμε τις δάφνες και με ένα ραβδομπλέντερ η σε μπλέντερ πολτοποιούμε καλά με λίγο ζωμό μέχρι να γίνει η υφή σαν βελουτέ.
- Επαναφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό που έχει μείνει και δίνουμε μία βράσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τον τραχανά, το κοτόπουλο και το σέλινο ανακατεύοντας για να μην κολλήσει ο τραχανάς στον πάτο. Μαγειρεύουμε για περίπου 1- 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε μία κτσ. γιαούρτι στο κέντρο, ξύσμα λεμονιού, φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ