Συστατικά
- 200 γρ. φασόλια
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπέικον
- 400 γρ. νερό
- πιπέρι
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. κρουτόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και το γεμίζουμε με νερό, τόσο ώστε να τα καλύψει.
- Ρίχνουμε 1 κοφτή κ.γ. αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρά, και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 8-12 ώρες.
- Σουρώνουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να καθαρίσουν, τα στραγγίζουμε ξανά, και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Κρατάμε λίγο μπέικον στην άκρη, για το σερβίρισμα.
- Βάζουμε τα φασόλια μαζί με το νερό στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 με 1 ½ ώρα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα φασόλια.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Σερβίρουμε με το μπέικον που κρατήσαμε στην άκρη, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κρουτόν.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ