Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 στικ σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 στικ κανέλα
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 500 γρ. κοχύλια
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα
- πιπέρι
- βασιλικό
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει και να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε ξανά στο τηγάνι τα λαχανικά και βάζουμε την κανέλα, τον κύβο, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το νερό, την ντομάτα, το θυμάρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με παρμεζάνα, πιπέρι, βασιλικό και ελαιόλαδο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ