Υλικά
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 5 κτσ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κτσ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. baby σπανάκι
- 100 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 300 γρ. portobello (κομμένα σε χοντρές φέτες)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 300 γρ. Fusili ολικής
- 50 γρ. Κουκουνάρι (καβουρντισμένο ελαφρά σε ένα τηγάνι)
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί Masala
- 1/2 κούπα ζωμό κότας
- 2 κτγ. ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Φιλετάρουμε το κοτόπουλο σε πάχος 2 εκ. και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κτσ. βούτυρο και 1 κτσ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, και το αφαιρούμε προσωρινά.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κτσ. βούτυρο και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
- Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 30’’) προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Τέλος προθέτουμε τον μαϊντανό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια κατά προτίμηση ‘al dente’ και τα σουρώνουμε. (κρατάμε 1/4 τις κούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια)
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κτσ. βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να μαλακώσει.
- Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το 1/4 τις κούπας νερό από τα μακαρόνια και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για 1’ ακόμα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ