Συστατικά
- 250 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. ζαμπόν, καπνιστό, κομμάτι
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα
- 3 αβγά
- 500 ml γάλα
- 1/5 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γκούντα και τη γραβιέρα.
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το φρέσκο πιπέρι τριμμένο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να μη ξεραθούν.
- Παίρνουμε ένα φύλλο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση. (φροντίζουμε η γέμιση να φτάσει για όλα τα φύλλα)
- Βάζουμε από πάνω το 2ο φύλλο, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη από τη γέμιση.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Κρατάμε 2 φύλλα για το τέλος.
- Όταν τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση μας, τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
- Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε σε 8 ίσα ρολά.
- Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και λαδώνουμε τη βάση της.
- Προσθέτουμε το ένα φύλλο από αυτά που κρατήσαμε και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 2ο από πάνω και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Γυρνάμε προς τα μέσα το μέρος των φύλλων που εξέχουν ώστε να δημιουργηθεί μία φωλιά.
- Τοποθετούμε με προσοχή τα ρολάκια μέσα στην φόρμα κάθετα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, φρέσκο πιπέρι τριμμένο, αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα ρολά, πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αφήνουμε για 15 λεπτά να καθίσει.
- Μετά τα 15 λεπτά τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε 6-8 κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι ακόμα.