Κυριακή Ανδρεάδη–Pastry Chef–Instagram
Υλικά:
9 γραμμάρια μαγιά ξερή
5 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια νερό ζεστό
500 γραμμάρια αλεύρι
3 γραμμάρια αλάτι
185 γραμμάρια γιαούρτι
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
180 γρ γάλα
Θα χρειαστούμε:
αλεύρι
αντικολλητικό τηγάνι
Εκτέλεση:
Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε το νερό, ζάχαρη, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέσα στο βαθύ σκευος, επικαλύπτοντας την με μεμβράνη, ώστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.
Την κόβουμε σε 12 κομμάτια τοποθετούμε από κάτω αλεύρι, με τον πλάστη ανοίγουμε στρογγυλά τα ζυμαράκια μας και σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές. Έχουμε καταλάβει ότι έχει ψηθεί όταν θα δούμε ότι θα βγάλει φουσκαλίτσες. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ζυμαράκια μας.
Καλή σας επιτυχία.