Τα πιο εύκολα γεμιστά του καλοκαιριού! Αν είσαι αρχάριος στην κουζίνα, ή δεν έχεις πολύ χρόνο αυτή η συνταγή για ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μυρωδικά θα σου λύσει τα χέρια. Έχουν όλη τη γεύση και λιγότερο χρόνο προετοιμασίας.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα γεμιστά. Η ίδια τα ονομάζει του… πενταλέπτου. Είναι χωρίς κιμά και έχουν την γεύση σαν αυτά που έφτιαχνε η μαμά μας.
Η συνταγή για τα γεμιστά του πενταλέπτου
Υλικά
5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
5 πιπεριές
1 πατάτα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
10 κ.σ. πλιγουρι
1/2 ματσ. μαϊντανό
1/2 ματσ. δυόσμο
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτελεση
Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.
Η γέμιση
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Στο ταψί
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.