- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, όλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πράσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε αρκετά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
- Κατεβάζουμε από την εστία και μόλις πέσει η θερμοκρασία προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη κρέμα γάλακτος, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Σε μία ταρτιέρα 30×35, τη λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε την σφολιάτα. Κόβουμε τις περίσσιες γωνίες και τις τοποθετούμε στα σημεία που χρειάζεται περισσότερο. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο σε πολλά σημεία.
- Απλώνουμε την γέμιση ομοιόμορφα στην ταρτιέρα και αφήνουμε να περισσέψει φύλλο για την εξωτερική κρούστα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με κάτω αντίσταση και αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ