Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό, λαιμό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πράσο
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκ. σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ, προαιρετικά
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 κύβους κότας
- 50 γρ. κάππαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 500 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- 300 ml σπορέλαιο
- ρίγανη
- λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε το πράσο και τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπούκοβο, τους κύβους, την κάππαρη, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και κλείνουμε το καπάκι.
- Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι ή μια φριτέζα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να φτάσει το λάδι στους 190ο C.
- Σπάμε τις βρασμένες πατάτες με τα χέρια μας και τις βάζουμε στο καυτό σπορέλαιο. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρουμε το χοιρινό με τις πατάτες, τη ρίγανη και φέτες λεμονιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ