Συστατικά
- 2 κιλά χοιρινό, μπούτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. κρασί κόκκινο, ημίγλυκο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου
- 500 γρ. μακαρόνια, No 5
Για το σερβίρισμα
- κεφαλοτύρι
- ρίγανη
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια 3 εκ. και απλώνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τις δάφνες, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2- 2 ½ ώρες.
- Αφαιρούμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε σε πιατέλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
- Κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κρέας, κεφαλοτύρι, ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.