Συστατικά
- 500 γρ. γαρίδες, Νο1, ακαθάριστες
- 1 λίτρο νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ντοματίνια
- 50 γρ. ούζο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 150 γρ. φέτα
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χωρίζουμε τα κελύφη των γαρίδων από τη σάρκα. Μεταφέρουμε τα κελύφη σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Κόβουμε τα ντοματίνια σε φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό από τις γαρίδες.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 10-12 λεπτά για να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη φέτα τριμμένη ή σε κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει καλά.
- Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1 -1 ½ λεπτό και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι και τις γαρίδες με φέτα, ρόκα, ελαιόλαδο, λεμόνι και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ