Υλικά
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
- 25 γρ τζίντζερ (τριμμένο)
- 200 γρ μανιτάρι (σε λεπτές φέτες)
- 400 γρ κοτόπουλο στήθος
- 75 γρ σάλτσα σόγιας
- 2 limes ξύσμα κι χυμό (ή λεμόνι)
- 220 γρ καρότα ( σε λεπτές φλούδες με το peeler)
- 100 γρ σπανάκι baby
- 4-5 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 150 γρ vermicelli noodles ή φιδέ
- 8-10 κλωναράκια κόλιανδρο ή μαιντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προσθέτουμε το ζωμό, το σκόρδο και το τζίντζερ σε μία κατσαρόλα και δίνουμε μία βράση. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μανιτάρια και βυθίζουμε τα κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ξεψαχνίζουμε και το επαναφέρουμε πάλι στη κατσαρόλα μαζί με το χυμό και το ξύσμα lime.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρότα, τα νουντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια, το σπανάκι και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε . Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ