spot_img
15.6 C
Rafina
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι χοιρινό στον φούρνο

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό, λαιμό χωρίς κόκκαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, ξερό
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • δεντρολίβανο

 

 

 

Για το ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 γαρίφαλα, ολόκληρα
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 λεμόνι, σε φλούδες

Για το σερβίρισμα

  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη, φρέσκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το κρέας σε χοντρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και κρεμμύδι ξερό κομμένο στη μέση. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια και τα κοτσάνια και τις ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε χυμό λεμόνι, τις δύο κούπες από το λεμόνι, ξερή ρίγανη, ελαιόλαδο και ξίδι από λευκό κρασί.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, μεταφέρουμε το κρέας στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 6-12 ώρες.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε δύο σούβλες 25 εκ. σε ένα ταψί. Περνάμε ένα-ένα εναλλάξ τα υλικά, λεμόνι, κρέας, πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά και κρεμμύδι.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις δύο σούβλες μέχρι να γεμίσουν.
  • Ρίχνουμε επάνω στο κοντοσούβλι τη μαρινάδα που έχει περισσέψει στο μπολ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 2ώρες. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλη μίση ώρα.

Για το ρύζι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 25×32 εκ. προσθέτουμε το ρύζι, φύλλα δάφνης, το γαρίφαλο, νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και φλούδες από λεμόνι.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για τριάντα λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Όταν το κοντοσούβλι και το ρύζι είναι έτοιμα ανακατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και το μεταφέρουμε ένα μπολ.
  • Αφαιρούμε τα γαρίφαλα. Βάζουμε τις σούβλες με το κοντοσούβλι πάνω στο ρύζι.
  • Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Λέξεις της χρονιάς 2025: τι αποκαλύπτουν για τις εμμονές της ψηφιακής εποχής

Δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει το γεγονός ότι για...

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή, η«Πανδαισία» στο Πικέρμι, από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα

Σήμερα και την επόμενη Κυριακή το Εναλλακτικό Παντοπωλείο &...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκε ληστεία γυμναστηρίου με λεία 180.000 ευρώ – 19 φορές είχαν συλληφθεί οι δράστες

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής...

Πικέρμι: Τσιμεντοστρώσεις στη βόρεια Διώνη – rpn

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση...

Η πολιτική αριθμητική ενός εορταστικού τραπεζιού

Στο εορταστικό τραπέζι που πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Θύελλα...

Γιορτές, εποχές και οι μικρές μας Ιθάκες

Υπάρχουν γιορτές που κουβαλούν άρωμα παλιού χρόνου. Και υπάρχουν...

RPN.GR