Συστατικά
- 2 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. μανιτάρια champignon
- 40 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο κότας
- 400 γρ. νερό
- 500 γρ. σπανάκι Μπάρμπα Στάθης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι
- άνηθο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο ώστε να μαριναριστεί.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουόκ για να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
- Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τον άνηθο.
- Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κύβο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουόκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουόκ.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με λίγο άνηθο και φέτες λεμονιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ